İOSB Haberler 

ULUSLARARASI DEMİR – ÇELİK DÖKÜM TEKNOLOJİLERİ, MAKİNE VE ÜRÜNLERİ İHTİSAS FUARI

Türkiye’nin bulunduğu konumun diğer ülkelerin arasında bir köprü işlevi görmesine neden olduğu için çevre ülkelerin alanındaki uzman firma ve katılımcıların sık sık uğradığı bir ülke olmasına neden oluyor. Bunun oluşmasında farklı ülkelerin katılımcılarının alanlarında faaliyetlerini ziyaretçilere sunabilecekleri bir fuarda buluşturma imkanın bulunması. Bunun oluşmasında Tüyap Fuar hizmetlerinin sayesinde Tüyap Kongre ve Fuar Merkezinde yürütülen fuarların ciddi bir etkisi bulunuyor.

dc22

Bu yıl 29 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında 13.sü düzenlenecek olan Ankiros Uluslararası Demir-Çelik Döküm Teknolojileri, Makine ve Ürünleri İhtisas Fuarı bu fuarlar arasında önemli bir yere sahip.

Bu alanda faaliyet yürüten yurt içinde ve yurt dışında bulunan firmalar, fuara katılımları aracılığı ile sektörde yaptıkları üretim ve hizmetleri bu sektörle ilgilenen ziyaretçi ve katılımcılara sunabilecekler. Bu sayede köprü görevi gören Türkiye, sanayi ve ekonomi alanın hızla büyüyen bir alana büyük bir gelişim potansiyeli sunabilecektir.

Büyüme Gösteren Sektöre Yoğun Ziyaretçi

Fuara katılım geçen seneler içerisinde ciddi bir sayıya ulaşarak bu alanda faaliyet yürüten firmaları umutlandırmış ve sektörde faaliyet yürütmeyi düşünen girişimcilerin aklındaki soru işaretlerinin giderilmesine yardımcı olmuştur.

Bu fuara 41 ülkeden 369 yerli ve 606 yabancı olmak üzere toplamda 975 katılımcı faaliyet yürütmek için katılım göstermiştir. Bu sayının 13.sü düzenlenecek olan Ankiros Uluslararası Demir-Çelik Döküm Teknolojileri, Makine ve Ürünleri İhtisas Fuarında ikiye katlanması hedeflenmektedir.

hodjapasha_resim_05a1c4dd-29df-d3b0-0c7a-c854b2fbbac7

Fuara katılım gösteren katılımcıların yanında katılımcıların memnun olmasını sağlayan bir diğer önemli faktör ziyaretçi sayısıydı. 77 ülkeden toplam 16.000 sektöre ilgi duyan ziyaretçi, fuarı ziyaret etmiştir.

Fuara katılım gösteren ülkeler ise fuarın yalnızca bölgesel bir fuar olmadığını gösterecek kadar farklı bölgelerden katılım sağlamışlardır. Bu ülkeler arasında Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, Çin, Fransa gibi bu alanda önemli faaliyetler yürüten ülkelerin yanında Yunanistan, Ukrayna, Slovenya, Romanya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Belçika, Belarus, Avustralya gibi farklı bölgelerde bulunan ama bu alanda faaliyet yürüten ülkelerden de katılımcılar vardı.

Fuara Katılan Firmaların Fuar Hakkındaki Görüşleri

 

Gelecek fuarların daha nitelikli ve katılımcıların beklentilerine daha iyi karşılık sağlayabilmesi için katılımcılara sunulan anket sorularının cevapları fuar açısından umut vericiydi.

tuyap

Anket sonuçlarına göre fuara katılan katılımcıların %79 gibi büyük bir çoğunluğu ihracat yaparken, kalan diğer firmaların %5’i de bu alanda ihracat yapmayı hedefliyor.

Fuara katılan firmaların ihracat faaliyetlerini yürüttükleri bölgelerin Avrupa, Asya ve Ortadoğu bölgeleri olduğu anlaşılmıştır.

Fuara katılan firmaların yapılan anketin sonucunda fuardaki öncelikli amaçları  %21 oranında mevcutta bulunana iş bağlantılarını geliştirmek, %25 oranında mevcut iş bağlantılarının yanına yeni iş bağlantıları eklemek, %10 oranında satış görüşmeleri ve pazarlık faaliyetleri yürütmek, %4 oranın satış sürecini sona erdirmek, %17 büyük firmaların arasında temsil edilmek ve mevcut firma imajını sürdürmek, %9 yeni bir tekniği ya da teknolojik gelişmeyi tanıtmak, %14 oranında ürünlerini daha geniş bir alanda tanıtmak olarak belirlenmiştir.

Fuara katılım gösteren katılımcıların %97’si sergilenen ürün ve teknolojileri son derece kapsamlı bulmuştur. Katılımcıların %89’u fuarı ziyaret eden ziyaretçileri nitelikli bulmuştur. Katılımcıların %88’i fuarı genel olarak iyi olarak tanımlamayı uygun görmüşlerdir.

Katılımcı firmaların %90’ı fuar bitiminde bu alandaki bir sonraki fuara katılacağını belirtmiştir.

resim2

 

Fuarı Ziyaret Eden Ziyaretçi Profili

Fuara ziyaret eden ziyaretçilerin %28’i dökümhane alanında, %11’i entegre tesislerde, %10’u haddehanede, %9’u demir işleme alanında, %7’si ise ark ocaklı tesislerde. %5’i ısıl işlem tesislerinde, %30’u da diğer alanlarda faaliyet gösterdiklerini belirtmişlerdir.

Benzer Yazılar